• sort køkken

Skal du have et sort køkken eller et hvidt køkken?

Der er mange valg, der skal tages stilling til, når man vil have et nyt køkken. Et af dem er vedrørende farven på dit nye køkken. For skal du have et hvidt køkken, et sort køkken eller måske et køkken, der kombinerer flere forskellige farver? Farverne er en stor del af designet og vil være afgørende for, hvordan dit køkken i sidste ende kommer til at se ud. Derfor er det vigtigt, at man tager stilling til, om man skal have et sort køkken, et hvidt køkken eller måske et køkken med flere og andre farver.

Et sort køkken er tidens store trend

Inden for køkkener er der ligesom på mange andre områder også trends og modetendenser. Tidens største trend på området er et sort køkken. Flere og flere får sat et sort køkken op. Den sorte farve er markant og gør derfor en stor forskel for ethvert køkken, hvor man vælger den. Et sort køkken er populært, fordi det giver et elegant og eksklusivt udtryk til køkkenet. Det er stilrent, men samtidig mere modigt end et hvidt køkken. Vi vælger ofte antracit grå ”carbon” i stedet for ren sort. Det giver en mere blød kontrast til hvide væge og loft. Granit, komposit eller keramik bordplade kan udføres med integrerede vaske, så køkkenet virker mindre rodet og mere stilrent. Inden man vælger et sort køkken, skal man være opmærksom på, at det kræver et rum, der kan bære det. Den sorte farve sluger lyset, og derfor vil et sort køkken være bedst egnet i store og lyse hjem, mens det sjældent passer ind i små rum eller lejligheder.

Tag det sikre og tidløse valg med et hvidt køkken

Når det kommer til farver, er et hvidt køkken det absolut mest brugte valg. Og det tyder ikke på, at det kommer til at ændre sig. Et hvidt køkken er nemlig en tidløs klassiker, der passer i alle perioder og tidsaldre. Den hvide farve udstråler renhed og funktionalitet, så et hvidt køkken kan i høj grad være med til at åbne et rum op. Derfor er et hvidt køkken oplagt i mindre hjem og små rum. Til gengæld kan det blive for meget af det gode, hvis man samtidig har et stort og lyst rum med hvide vægge og gulve – her kan et sort køkken være en bedre idé. Et hvidt køkken giver den fordel, at det giver et neutralt udseende, så man kan være mere kreativ med farverne og tage mere modige valg, når det gælder indretningen i resten af køkkenet. Generelt er det nemmere at få et hvidt køkken til at harmonere med andre farver, end det er tilfældet med et sort køkken. Et hvidt køkken træder i baggrunden og lader resten af rummet definere din personlighed.

Kombinér farverne og find din favorit

Det kan være svært at vælge, om man skal have et hvidt køkken eller et sort køkken. Ofte fungerer det også godt, hvis man tager lidt fra begge verdener og skaber en kombination af farver i køkkenet. Eksempelvis kan man lade højskabene være hvide og øen mørk, eller ramme højskabe ind i en niche, så de virker som en skygge i rummet, selvom resten af køkkenet er hvidt. Det skaber et mere levende udtryk end et helt ensfarvet køkken, og samtidig giver det også karakter og personlighed til rummet. Derfor kan det ofte være en god idé at overveje, hvordan man kan kombinere mulighederne og skabe et unikt indtryk, der afspejler ens personlige smag og stil.

Du kan også kombinere sort, hvid eller andre farver, når du vælger et personligt snedkerkøkken. Her får du friheden til at sætte dit helt eget præg på køkkenet – præcis som du ønsker det.

Rådvild? Få kompetent hjælp

At vælge den rigtige farve til dit køkken er blot en af mange svære valg, du er stillet overfor. Derfor kan det være rart at få professionel hjælp fra en kompetent køkkenkonsulent med mange års erfaring. Du er altid velkommen til at kontakte os og booke et uforpligtende møde, hvis du vil have hjælp til at finde det rigtige køkken til dig.

BOOK ET MØDE MED EN KØKKENKONSULENT

Book et uforpligtende møde med en af vores køkkenkonsulenter