Helle & Per Johns køkken – vores eget køkken

Tidløst køkken til engelsk inspireret villa

Da vi overtog et dødsbo i Klampenborg, var vi meget i tvivl om, hvor køkkenet skulle placeres, og hvordan vi gjorde huset bedst ære.

Det er et fredet hus fra 1932, som udvendigt har gule og brændte sten, mørke vinduer med skodder i en engelsk inspireret stil. Derfor valgte jeg ikke at skele til tidens trends, men gik efter en tidløs indretning, der passer til familiens dagligdag. Vi valgte at placere køkkenet for enden af spisestuen og bruge det gamle køkken som kontor og satsede på bæredygtige løsninger.

Bagvæggen er den varme, hvor vi steger og bager, øen er den kolde og rene, hvor vi har vand og opvask. Materialerne er eg, hvid lak og Corian®, som giver enkel vedligehold næsten uden brug af rengøringsmidler. Bagvæggen er lakeret kork, der afspejler den udvendige sten med en 3-dimensionel effekt.

”Det bedste ved vores køkken er vores vaske ø, hvor vi tilbringer mange timer hver dag. Den er så stor, at vi både kan tilberede mad og læse lektier samtidigt og nyde det nærvær et åbent køkken tilbyder.”

Den hvide ø i Corian® og mat-lakerede fronter er bindeled mellem de 2 forskellige gulvflader.

Køkkenet har en gennemgående gribeliste som er let at betjene og rengøre.

Vi valgte 2 vaske for at gøre plads til såvel koldtvandshane (med danskvand) og en kogende vandhane.

Samtidig giver et stort vaskeskab mulighed for affalds sortering, som er vigtig for os.

Valget kunne have været én større vask med et separat skab til affald.

Over højskabene langs bagsiden har vi udført en ” bro”, der gemmer emhætte og lys, men også får højskabene til at fremstå mindre dybe.

”Broen” er kopieret i øen, der har et kraftigt ben i Corian® i venstre side

Træ-elementerne fik vi leveret som ”ready to paint” i ubehandlet finér og har olieret dem for at få et mere naturligt look, som passer bedre sammen med korkvæggen.